najnovije prognoze

MMF: Hrvatsko gospodarstvo ipak očekuje pad, rast tek iduće godine

'09.10.2012., Zagreb, - U hotelu Aristos, odrzao se poslovni skup Ekonomske politike Republike Hrvatske i ocekivanja za 2013. godinu. Slavko Linic. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
16.04.2013.
u 18:25

Hrvatsko će se gospodarstvo ove godine smanjiti za 0,2 posto iako su jesenas prognozirali kako ćemo doživjeti rast za jedan posto

Međunarodni monetarni fond (MMF) u najnovijim prognozama danas je izvijestio kako će hrvatsko gospodarstvo ove godine ipak doživjeti blagi pad, a oporavak se očekuje tek u 2014. godini.

Hrvatsko će se gospodarstvo ove godine smanjiti za 0,2 posto, iako su jesenas prognozirali kako ćemo doživjeti rast za jedan posto.

Oporavak hrvatskog gospodarstva očekuju nagodinu, kada bi trebalo rasti za 1,5 posto. Godišnja stopa inflacije ove bi godine trebala biti 3,2 posto, dok bi 2014. godine mogla biti 2,3 posto.

S druge strane, globalni rast tijekom 2013. godine ojačat će za 3,3 posto, a u 2014. trebao bi rasti za 4 posto.

>> Šefica MMF-a: Velike banke 'opasnije nego ikad'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije